Vásárlási feltételek


Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza www.horgaszpolod.hu webáruház használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe: www.horgaszpolod.hu

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Cégnév: Viseld.hu. Kft.

Székhely címe: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István Király utca 115

Cégjegyzékszám: 08 09 030058

Adószám: 26351519208

Bankszámlaszám: Viseld.hu Kft. - Unicredit bank
Számlaszám: 10918001-00000100-81440008

Ügyfélszolgálat/Áruház adatai:

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István Király utca 115

Telefon: (normál díjszabású)  +3670/2702367

E-mail: info@viseld.hu

Nyitva tartása:         Hétfőtől-Péntekig:  9.00 - 17.00 h

                                 Szombat: 9.00 - 12.00  Vasárnap:  szünnap

I.                 Az általános szerződési feltételek elfogadása

1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Viseld.hu Kft. szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és az viseld.hu felhasználója között.

2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe az viseld.hu szolgáltatásai, így nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.

II.               A megrendelés lépései:

1. A regisztráció menete

2. A kosár használata

3. A megrendelés összeállítása

4. Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javításának módja

5. A megrendelés elküldése

6. A megrendelés visszaigazolása

III.             Az adásvételi szerződés létrejötte

1. Ha a felhasználó megrendelést küld az www.horgaszpolod.hu oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)

2. A felhasználó a megrendelés elküldésével kijelenti, hogy az általa szolgáltatott adatok a valóságnak megfelelnek.

3. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

4. A szerződés magyar nyelven jön létre, a www.horgaszpolod.hu elektronikus formában, automatikusan tárolja. A felhasználó számára az www.horgaszpolod.hu -ba történő bejelentkezés után hozzáférhető. Annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja.

5. A Viseld.hu Kft. jogosult a megrendelést egyoldalúan, indoklás nélkül felbontani, különösen, ha a megrendelésben szereplő kép, ábra, szöveg nyilvánvalóan szerzői vagy személyiségi jogokat sért, illetőleg jó erkölcsbe ütközik.

IV.            A termék lényeges tulajdonságai

A termék lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain.

V.              Árak

A www.horgaszpolod.hu közzétett árak ÁFÁ-val 27%-kal növelt bruttó árak, amelyek a termékek árát tartalmazzák.

VI.            Kiszállítás, személyes átvétel

1.   A szállítást külföldre és postapontra csak bankkártyás fizetés vagy előre utalás esetén vállalunk!

2.   A szállítás egy az eladó által választott szállítón keresztül történik. A szállítás díját az ügyfélnek kell állnia, melynek mértéke a rendelt mennyiségtől függően változhat. Az aktuális szállítási költségeket megtalálja a https://horgaszpolod.hu/szallitas_6

3.   A szállítási határidők a póló tervezőben a termék bemutató oldalain olvashatók.

4.   A termékek kiszállítását a szolgáltató a vásárlóval egyeztetett időpontban végzi.

5.   A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

VII.          Fizetés

1. Banki átutalás (előre utalás)

A megrendelt termék HUF teljes ellenértékét bankszámlánkra a 

Viseld.hu Kft. - Unicredit bank
Számlaszám: 10918001-00000100-81440008

IBAN:
HU85 10918001-00000100-81440008
Az Unicredit Bank SWIFT kódja: BACXHUHB utald.

Bankkártyás fizetés:

Bankkártyás fizetés. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

3. Az eladónak jogában áll az ügyfél által választható fizetési módokat, a rendelt mennyiségtől és a szállítás helyétől függően, korlátozni.

4. Amennyiben az ügyfél által választott fizetési mód, az eladó szerződés szerinti teljesítése mellett, nem hajtható végre, különösen, ha az ügyfél helytelen adatokat adott meg, az ügyfél köteles az eladónak, vagy a teljesítéssel megbízott harmadik félnek az ebből adódó többletköltségét megtéríteni.

5. Az eladó jogosult a fizetés lebonyolításánál harmadik fél szolgáltatásait igénybe venni.

6. Az ügyfél nemfizetése esetén az eladónak jogában áll követeléseivel behajtó céghez fordulni és a behajtáshoz szükséges összes személyes adatot, az ezzel megbízott harmadik fél számára átadni.

7. Amennyiben a fizetés lebonyolításába harmadik fél bevonására kerül sor, a fizetés akkor tekinthető teljesítettnek, ha az összeg átadásra került és a behajtással megbízott harmadik fél korlátlanul rendelkezik felette.

VIII.        Elállási jog, a rendelés lemondásának feltételei

1.   A rendelések lemondása e-mailen történhet. Az egyedi készítésű rendelések lemondása a rendeléstől számított 4 órában indoklás nélkül megtehető. A lemondást a horgaszpolod@gmail.com email címre küldött üzenetben tudjuk elfogadni. A kiküldött, legyártott egyedileg gyártott terméket semmilyen módon nem lehetséges lemondani.

     2.A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján amennyiben a fogyasztó eláll a  szerződéstől, a vállalkozás ( https://horgaszpolod.hu webáruház) haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is (szállítási költséget).

A rendelet 23. (4) bekezdése alapján a termék adásvételére irányuló szerződés esetén (kifejezetten ilyen egy webshopból való vásárlás) a vállalkozás mindaddig visszatarthatja a termék vételárát és a szállítási költséget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.

3.   A https://horgaszpolod.hu webáruházból megrendelt egyedi évszámos,fényképes vagy névvel ellátott termékek minden esetben egyedileg, a fogyasztók igényei, kérései alapján készülnek, ezért más fogyasztónak nem értékesíthetők tovább. A termék visszavétele nem megoldható. A fogyasztó és a vállalkozások közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet 29. paragrafusa (1) bekezdés c/ pontja alapján: "A fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát (20. § szerinti jogát), olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak."

IX.            Szavatosság

1. A gondos ellenőrzés ellenére előfordulhat, hogy a mérettáblázatban megadott méretektől néhány cm-rel eltérő termék kerül kiszállításra, ilyen jellegű reklamációval sajnos nem tudunk érdemben foglalkozni, mivel a gyártó sem tudja mindig garantálni a pólók cm-re pontos/azonos egyezését.

2. Ha mégis szavatosságot érintő hiányosság áll fenn, az ügyfél a törvényben meghatározott keretek között kérheti a hiány pótlását, az ár csökkentését vagy a szerződés felbontását.

3. A nyomtatás esetén a 100% színhűséget nem garantáljuk.

4. A garanciát csak abban az esetben tudjuk érvényesíteni, ha a termék(ek) kézhezvételét követően, azonnal vagy kézhezvételtől számítva 3 munkanapon belül jelzed felénk a problémát telefonon, vagy e-mailen!

5. Hiányos csomag esetén is reklamációt a kézhezvételtől számítva 3 munkanapon belül fogadunk el.

6. Ha a termék minőségi hibák miatt visszaküldésre kerül, az eladó átvállalja az ebből adódó szállítási költséget. Az ügyfél köteles olyan szállítási módot választani, amivel elkerülhetőek a szükségtelen többletköltségek. Az eladó a szállítást követően megtéríti az ügyfél ebből adódó költségét, vagy kifejezett kérésre előre átutalja azt.

7. A megrendelés pontatlanságáért vagy a megrendelés felbontásából származó károkért a Viseld.hu Kft. semmilyen felelősséget nem vállal.

X.              Jótállási, vagy szavatossági igény bejelentésének személyes módja

1. A vásárló bejelentheti személyesen jótállási, vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónál a 9200 Mosonmagyaróvár Kökény utca 9 címen. Ekkor az Szolgáltató munkatársa a kifogásáról jegyzőkönyvet vehet fel, amelyben rögzíti:

- a vásárló nevét, címét,

- a termék megnevezését, vételárát,

- a vásárlás időpontját,

- a hiba bejelentésének időpontját,

 - a hiba leírását,

- a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,

- a kifogás rendezésének módját.

Ha a kifogás rendezésének módja a vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben rögzíti.

A jegyzőkönyv másolatát az Szolgáltató munkatársa a vásárlónak átadja.

2. Írásban történő bejelentés

A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a 9200 Mosonmagyaróvár Szent István Király utca 115 küldött levélben, vagy elektronikus levélben (Szolgáltató email címe: info@viseld.hu).

Ekkor a levélnek tartalmaznia kell:

 - a vásárló nevét, címét,

- a termék megnevezését, vételárát,

- a vásárlás időpontját,

- a hiba bejelentésének időpontját,

- a hiba leírását,

- a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

XI.            Korlátozott felelősség

1. Az interneten történő kommunikáció és adatforgalom hibamentes működését és állandó elérhetőségét a technika mai állása szerint nem lehet szavatolni, ezért az eladó nem garantálja az online-kínálatának állandó, megszakítás nélküli működését, elérhetőségét.

2. Amennyiben az ügyfél egy egyedi ajánlat keretében saját grafika alapján dolgoztat, köteles szavatolni az általa rendelkezésre bocsátott szellemi termékek jogtisztaságát. Szerzői jog vagy személyiségi jog sérülése esetén a felelősség az ügyfelet terheli.

3. Az ügyfél köteles mentesíteni az eladót az előbb említett jogsérelmekből származó összes követelés alól, és megtéríteni az ügyben felmerülő összes költségét.

XII.          Technikai eltérések

1. A weboldalon, prospektusokban, szórólapokon, katalógusokban, hirdetésekben szereplő adatok, meghatározások, írásos és elektronikus ábrázolások pusztán információ jellegűek, ezért a színt, súlyt, elhelyezést és a termék más hasonló paraméterét érintő adatok eltérhetnek az ezekben megadottaktól.

XIII.        Adatvédelem

1. Az eladónak jogában áll az üzleti kapcsolattal összefüggésben, az ügyfél összes adatát, a szerződés végrehajtása céljából, az Adatvédelmi Törvény előírásainak megfelelően, elektronikusan tárolni és feldolgozni.

3. A Viseld.hu Kft. a nyilvántartott adatokat kizárólag saját marketing és statisztikai célok érdekében használja fel.

XIV.       Jogi hézagok és kiegészítések

1. Amennyiben az Általános Szerződési Feltételek valamely pontja jogilag hatálytalan vagy hiányos lenne, a szerződés további pontjai érvényben maradnak. A hatálytalan vagy hiányos részek helyett az Ptk. ide vonatkozó rendelkezései érvényesek.